lauantai 12. lokakuuta 2013

Paimennusta ja agilityä syksyisissä maisemissa

Me päästiin Vilman kans pari viikkoa sitten kokeilemaan uudestaan lampaiden paimennusta tälle vuodelle. Tällä kertaa Oripään Määtilalle paimensukuisten porukassa. :) Oli kyllä mukava päivä kokonaisuudessaan. Paimennukset oli Vilman osalta pyöröaitauksessa, jossa Vilma oli mulla liinassa kiinni samalla kun liikuteltiin Vilman kans lampaita aitauksessa. Vilma oli tosi kiinnostunut lampaista, tosin kiinnostus näytti ekalla kerralla hieman herpaantuvan, jos ajauduttiin kauaksi lampaista. Toisella kerralla Vilma piti sitten kiinnostuksen yllä ihan satasella eikä kyllä irrottanut katsetta lampaista kertaakaan. Arvostelussakin meillä luki, että: lähellä kiinnostus on hyvä, etäällä hieman herpaantuu, toisella kerralla oli vieläkin kiinnostuneempi. Itse huomasi tuossa paimennuksen yhteydessä, että Vilmalla on selvästi tavoitteena pysäyttää lampaat kaartamalla niiden eteen, niin kuin 'porokoiran' kuuluukin. Lampaiden kohdalla tämmöinen paimentaminen ei kuitenkaan ole se toivottava tapa vaan lampaita pitäisi paimentaa ohjaamalla niitä perästä. Mut mikä oli positiivista oli tosiaan tuo kiinnostus lampaista ja jos vielä muutama kerta käydään lampailla, niin sitten voitaisiin alkaa ihan oikeasti harjoittelemaan hommaa, että miten saadaan koira haltuun paimennuksessa :)

 Tarkkaavainen pikku-paimen





Paimennuksien lisäksi me ollaan alettu Vilman kans harrastamaan agilityä! Ja meillä oli hieman tuuriakin mukana, kun musta tuli meidän agilityseuran TSAU:n 300s jäsen ja TSAU halusi lahjoittaa mulle siitä hyvästä jatkokurssipaikan tämän meidän alkeiskurssin jälkeen!!! Ja kovasti Vilma on tykänny agilityttämisestä, varsinkin A-esteestä ja puomista :) Tosin meillä on pienenä haasteena irtautuminen, kun tähän asti ollaan harrastettu Rally-tokoa ja Vilma on kokoajan ottamassa kontaktia ja seuraamassa, kun taas agilityssä koiran pitäisi mennä välillä ihan itse hyppäämään ja putkeen jne. Mut kyl se siitä pikkuhiljaa :) Ja Rally-tokossa päästiin myös loistamaan tällä viikolla, kun meillä oli kurssin viimeisellä kerralla 'kisat' ja Vilma suoritti radan melkein täysin pistein!!!



Muutenpas elo täällä on sujunut normaaliin malliin ja ollaan päästy nauttimaan tosi kauniista ruska-maisemista :) Tänään Okra pääsi näyttämään Vilmalle Tampereen lenkkipolkuja kun pyörrähdettiin lenkillä Pyynikillä. Hienot ruska-maisemat oli Tampereellakin :)









 Okra Pyynikillä ja loput kuvat onkin sitten Tampereelta




Tänään pörrötettiin myös kavereiden burmia, koirat ei tosin päässeet siihen 
pörröttämiseen mukaan, vaikka intoa siihen olisi varmasti riittänyt ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti