sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Puutarhajuttuja

No niin tässäpä olisi lupaamani kuvasarja, että mitä ollaan Mikon ja avustajien ;) kanssa viime kuukausina hommattu, kun ei oo blogiakaan joutanut päivittämään ;) Aloitetaan kasvihuoneesta:

Tältä kasvihuoneen paikka näytti viime kesänä, ennen kuin alettiin raivaamaan pihaa.

21.4. saatiin kuoppa perustukselle kaivettua. Pohjalle laitettiin salaojaputkea, joka peitettiin kankaalla ja päälle kuskattiin ihan hirmuinen kerros sepeliä.


25.4. isä ja Mikko valoivat pohjan kasvihuoneelle.


ja pitihän meidän painaa kädenjäljet betoniin :)

 1.5. Mikko ja Vimal muurasivat kehikon kasvihuonnelle ja 9.5. me saattiin Mikon kanssa puukehikko pystyyn. Harkkojen ja puun väliin laitettiin bitumihuopaa. Jospa se ehkäisisi vähän lahoamista..

19.5. naapurin Ville oli auttamassa meitä laittamaan isot ikkunat paikalleen. Ikkunat mie tosiaan sain viime vuonna yliopistolta, kun siellä vaihdettiin ikkunoita :)

 
 24.5. asennettiin kattotuolit paikalleen ja maalattiin myös kattoriu'ut.

27.5. Mikko asensi katon paikalleen (ja tuossa välissä maalattiin myös muut puuosat)

27.5. katto valmiina

            
31.5. Mikko muurasi sisäpuolen laatikot


5.6. Mikko teki kehykset pikkuikkunoille ja laitettiin ne paikalleen (ikkunat saatiin naapurin Villeltä)
 
 7.6. saatiin ovi paikalleen ja räystäslaudat tehtyä :)

8.6. olikin jo tomaatit sisällä ja chilit ja kurkut siirsin kasvihuoneeseen 12.6.. Ihan pientä fiksausta tuo huone vielä kaipaa, esim. ulkopuolelle pitäisi keksiä, että miten tehdään rappaus ja kastelujärjestelmä pitää virittää yms., mutta muutenpa tuo on valmis ja nyt vain seurataan kasvien kasvamista :) Mutta häätyy kyllä sanoa, että on mulla taitava puuseppä :)


Sitten ollaan siistitty talon edustaa, kun kuntokartoituksessa suositeltiin, että talon edustalla oleva kukkapenkki pitäisi ottaa pois:


 


Sivupiha:

 viime vuonna ennen raivauksia

 Annan kanssa hommissa vappunaPuro:

Viime vuonna ja tämä ei ole edes pahin tilanne, kun kerettiin jo raivata pusikkoa ennen kuin huomasin ottaa kuvaa.


 Äidin kanssa mullattiin rinnettä.Että tämmöistä täällä ollaan huusattu. Ei oo paljoa tarttenu työpäivän jälkeen miettiä, että mitä sitä hommataan. Hanskat vain käteen ja pihalle :)

4 kommenttia:

 1. Onpas proffan näköinen kasvihuone teillä! :D Ja muutenkin tosi isoja ja hyvännäköisiä muutoksia pihalla, olette olleet mielettömän ahkerana siellä. :) Kerropa mitä tuolle kukkapenkille piti tehdä, kun siirsitte sen pois seinänvierestä? Mullat pois ja soralle, entäs muuta? Paljonko tuolla soraosuudella on leveyttä?

  VastaaPoista
 2. Onpas proffan näköinen kasvihuone teillä! :D Ja muutenkin tosi isoja ja hyvännäköisiä muutoksia pihalla, olette olleet mielettömän ahkerana siellä. :) Kerropa mitä tuolle kukkapenkille piti tehdä, kun siirsitte sen pois seinänvierestä? Mullat pois ja soralle, entäs muuta? Paljonko tuolla soraosuudella on leveyttä?

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :D Joo kaivettiin vain mullat penkistä pois siihen asti, että tuli hiekkaa vastaan ja sitten laitettiin soraa tilalle. Tuo on sellaista tosi karkearakeista niin ei jää vesi makaamaan siihen. Leveyttä soraosuudella on noin 50cm. Jos haluaa oikein korkean sorakerroksen, niin sitten siihen pitää laittaa jotkin tukirakenteet ulkoreunalle (esim. meillä on nyt toi kukkapenkki tuossa) ettei sorat leviä mihin sattuu ja samalla esim. nurmikko on helppo hoitaa (jos ei oo kukkapenkkiä siinä). Me laitettiin esim. autokatoksen vierustalle "kehikko" maahan kyllästetystä puusta (tosin saa nähdä kauanko se siinä kestää..). Mitäs mylläyksiä te ootte tehneet puutarhassa tai mitä oot suunnitellut? Pörrötyksiä sinne koiruleille!

  VastaaPoista
 4. Meillä on takapihalla koko talon pituudelta kukkapenkit tuolla lailla ihan seinän vieressä ja ollaan mietitty, että ne pitäis siirtää vähän ulommas, niin rakenteet ei ole niin vaarassa. Ollaan myös mietitty, että rakennettais takapihalle terassi, joten kukkapenkkien pituudesta lähtis senkin myötä pois. Etu- ja sivupihan kukkapenkkejä olen ahkeraan myllännyt, niin ahkeraan, että sain jumitettua takareidet iteltä totaalijökkiin. Pitää vissiin vähän rauhoitella menoa. ;) Tosi paljon on pitänyt raivata ja polttaa aikaisempien asukkaiden ryönäläjiä. Lisäksi pitäis raivata takapihan pusikoita siistimmäksi - ja miettiä mitä me tehdään takapihan patio/huvimaja/katos-kehikolle. Keksitäänkö käyttöä vai raivataanko sekin pois. Hirmuisesti tylösarkaa, eikä oikein tietämystä, notta selvitäänkö tästä. ;) Vaan kun pala palalta pikkuhiljaa siistiytyy, niin sopivasti syyhyää sormet jatkaa projektin parissa. :)

  VastaaPoista