torstai 18. lokakuuta 2012

Alkutohinat...

22.8.-12

Niinpä niin, nyt se olis sitten se aika Okralla. Nimittäin juoksut alkoi ja urhoke on Okralle valmiina katsottuna ja treffit sovittuna! Nyt vaan laskemaan päiviä ja seuraamaan milloin häntä kääntyy sivulle ;-)

Okra on viralliselta nimeltään Omituinen Okra (FIN29048/07) ja luonteeltaan mitä ihanin koira (ainakin meidän mielestä). Okra on todella rauhallinen ja ystävällinen niin toisia koiria kuin ihmisiä kohtaan ja varmasti moikkaa häntää heiluttaen ja voi jopa märän kielipusun antaa, jos lenkillä Okraa pysähtyy jututtamaan. Okra ei myöskään turhista hätkähdä vaan suhtautuu asioihin lunkin rauhallisesti eikä turhaan häsyä tyhjän päälle esim. meidän kahden vuoden muutto Kanadaan meni ihan ilman mitään ongelmia ja Okkeri puhuu nyt suomen lisäksi enkkua ja kiinaakin!! Lenkilläkin Okran voi ihan vapaasti päästää irti, Okra kyllä pitää huolen, että 'lauma' pysyy kasassa.

Persouttakin löytyy, ja on löytynyt pienestä pitäen (Okra Omituisen kennelin sivuilla). Mikä on ollut hyvä tottelevaisuuskoulutusta ajatellen ja siinä Okra onkin haka. Okra ihan vinkuu, kun päästään tokokentän viereen, että joko päästäis 'hommiin'. Kuono-osasto toimii myös hyvin ja jäljestystäkin ollaan kokeiltu Okkerin kanssa.
 Kuvan ottanut Minna Väänänen

Okran sulholla Kylkimyyryn Michael Vronskyllä (FIN49111/06; Ronski) myös kuono-osasto toimii ja Ronskin kanssa on kokeiltu verijälkeä, josta Ronski oli kuulemma ollut oikein innoissaan. Luonteeltaan Roski on hieman hillitympi kuin Okra, mutta yställinen ja erittäin lapsirakas. Roski alkuhaukunnan jälkeen tuli myös tervehtimään meitä ja antoi pusunkin Mikolle. Lapsirakkaus Ronskissa näkyy esim. siinä, että on ottanut perheen pojan 'suojatikseen' ja on Ronskille kaikki kaikessa; Ronski pitää huolta, että poika pysyy 'ruodussa' ;-) Ja kyllähän se Ronski on komea kuin mikä; sukupuolileimaa löytyy, kuulemma myös käytöksen suhteen! ;-)
Kuvat ottanut Ronskin perhe

Okralle mie etsin urosta, jolla on A-lonkat, ja hyvät kulmaukset ja sukutaustaltaan olisi soppeli Okkerille. Ronski täytti kaikki nämä 'vaatimukset' ja koirat on sekä isä- ja emälinjaltaan mukavan kaukana toisistaan (pariskunta KoiraNetissä). Myös jalostustoimikunta oli tätä mieltä ja pahempia terveysriskejä ei 'tulevien' pentujen taustaulla pitäisi olla :) Ronskilla on riittävät kulmaukset ja komppaa tällä osastolla Okraa. Rakenteeltaan pari sopii minun makuun hyvin toisilleen ja väritykseltä olisi sitten domino-pussunokkia odotettavissa! Röhkinä toivottavasti kuuluu meiltä muutaman kuukauden päästä! ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti