sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lampolassa

Päästiin aloittamaan lammaspaimennuskausi Vilmukan kanssa viime viikonloppuna :D Ja talvitauko oli tehnyt ilmeisesti terää, kun Vilma oli innosta pinkeenä heti kun huomasi lampaat :) Tosin olihan se tosi kiinnostunut jo viime vuonna tästä paimennushommasta, mut nyt tuntui into olevan vähintään tuplaantunut :) Päästiin  käymään tosiaan sunnuntaina pari kertaa lampailla. Ensimmäisellä kerralla vähän pienemmässä aitauksessa ja toisella kerralla, kun Vilma osoitti herkeämätöntä kiinnostusta pikkuaitauksessa, päästiin isompaan aitaukseen. Tuolla isommassa aitauksessa Vilma alkoi osoittamaan jo hieman kaariajattelun merkkejä eikä vain pyrkinyt lampaiden eteen pysäyttämään niitä. Ohjaaja sanoikin meille, että meidän pitäisi kyllä jatkaa hommaa.. se vaan voi olla hieman vaikeaa, kun yleensä nuo paimennuskoulutukset on tarkoitettu bordercollieille.. mut katsellaan.. on tuo kuiteskin sen verran hauskaa hommaa varsinkin Vilman mielestä, että voisi jotain koulutuksia alkaa silmäilemään.

Ohjaaja Heikki Mäkinen Määtilalta kirjoitteli meille myös havaintoja paimennuksesta. Hänen mukaansa "Vilma on heti kiinnostunut lampaista kun pääsee aitaukseen ja on syttynyt vahvasti! Lampaiden hallinta: pyrkii eteen, isommassa aitauksessa pysyi paremmin kaarella. Vilma keskittyy vahvasti, keskittyy myös lampaiden ollessa paikallaan, jaksaa tehdä töitä hyvin." Tyytyväinen saa taas olla meidän pikkupaimeneen :)
3 kommenttia:

  1. Oijjoi, kuulostaapa hyvältä Vilma Väkäleuan paimennusharjoittelut! :) Pikkuhiljaa tässä rupeaa lammaspaimennustreenikutkutukset itselläkin kehittymään... Pitääpä kattella, jos jossain välissä kesällä pääsisi Ritua taas käyttämään lampailla. :)

    VastaaPoista
  2. Meillä oli tosiaan mukava päivä tuolla ja jatkoa on luvassa jo muutaman viikon päästä :D Loppukesäksi en kyllä oo vielä varaillu mitään paimennuksia, mut pitäis varmaan alkaa kattomaan semmosia. Vai saataisko me Terhi värkättyä joku yhteinen paimennuskerta pikkuporukalle sille Elinalle tai johonkin muualle??

    VastaaPoista