maanantai 3. marraskuuta 2014

Synttärisankari :)

Niin se vaan aika rientää ja nyt on jo kaks vuotta siitä, kun Okra pakersi maailmaan 4 pientä possunokkaa :) Huhhuh!

Vilmukan synttäreiden kunniaksi käytiin eilen paimentamassa lampaita Liedossa kaveriporukalla! :D Ja hauskaa oli, niin hauskaa ettei ipana meinannu nahoissaan pysyä ja ilmaisikin sen moniäänisesti ;)

Tällä kertaa tavoitteena oli porukalla kuljettaa lampaita metsäpolkua pitkin eri laiduinpaikkoihin ja lauman koko 54 lammasta!! Haastetta peliin. ;) Mut tosi hyvin meni kaikilta (meidän lisäksi mukana oli Wiima, Vincent ja Koda eli Villi-Joikhu Lapinlumo, Villi-Joikhu Sähäkkä Suhari ja Riihisillan Nousukausi). Vilmaa tosiaan "harmitti" kun piti vuoroa odottaa alussa ja veto olis ollu ihan hirmuinen päästä heti paimennushommiin. Mut oli kyl hyvä, että välillä tulee harjoiteltua rauhoittumista ja pelkästään seuraamista, kun sitäpä tuo lammaspaimenen arki varmasti suurimmaksi osaksi on, kuten ohjaajamme Kaisa Hilska kertoili. Paimennuskärpänen pääsi kyl taas puraisemaan ja nyt ollaan varattu seuraava paimennuskerta pari viikon päähän. Tuolla tilalla paimennukset jatkuu nimittäin läpi vuoden ja taukoa on ainoastaan poikimisen aikoihin. Pysyy lampaillakin kunto hyvänä (synnytystä varten), kun pääsevät kulkemaan luonnossa koko talven. Mut laitetaanpa vähän kuvia. Ja tosiaan vähän. Tällä kertaa ei kerenny paljoa kameraa kaivella, kun oltiin koko ajan liikkeessä.







Ja laitetaanpa vähän muitakin kuvia. Me ollaan tosiaan kotiuduttu tänne Auraan loistavasti ja ollaan löydetty lenkkiseuraa yms.. Muutaman kerran ollaan tutustuttu lähimetsiin meidän agilityohjaajan seurassa, joka kans asustelee tällä suunnalla. Ja samalla ollaan tyhjennetty metsää yhdessä suppilovahveroista ;D






Sitten vielä muutama kuva meidän "kallioleijonista" vähän varhaisemmalta syksyltä.


 

Ja lopuksi synttärisankari, joka alkaa saada ihan aikuisen koiran muotoja. Jospa se käytöskin seurais jossain vaiheessa ;D



5 kommenttia:

  1. Onnea synttärisankarille, joka vaikuttaa vallan lupaavalta paimenen alulta!
    Mainiot on maastot teidän uusilla kotikulmilla :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Tuossa vkloppuna juttelin Mikolle, että pitäis alkaa tsuumailemaan poropaimennushommia kans ;) Ku kyl tuolla ipanalla ainakin mielenkiintoa riittää noihin lampaisiin. Ootko sie ajatellu ilmoittaa Rohtoa kisoihin? Ja joo ollaan kyl tosi tyytyväisiä näihin lähimaastoihin ku ei tartte ku lompsia pikku pellon pätkän yli, niin on tuolla mettässä, josta kuvat on :) Koirat tykkää ja me kans :)

      Poista
  2. Hurjasti onnea upealle synttärisankarille! Toivotteleepi toinen sankari Velho (ja Sagakin tuolta jotain ujeltaa ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilma kiittää onnitteluista ;D Ja Velholle kans kovasti onnittelupörrötyksiä! Ja Sagalle tietysti myöskin :)

      Poista
  3. Onnea synttärisankareille!
    Mielenkiintoista seurata kehitystä ja kaikkea temmellystä, mitä teette:)
    tv Pohjoisen porukka:-))

    VastaaPoista