torstai 21. helmikuuta 2013

Muutto

Tästä se lähtee.. (ja ei muuten oo ku pieni osa laatikoista tässä kuvassa, olkkarissa ja keittiössä on toiset mokomat kasat!!!)


Eli riemua riitti! ;) Kädet ja pohkeet tais olla kummallakin meillä kolme päivää kipeinä noiden tavaroiden roudaamisen jälkeen. Koiratkin muuten auttoi 'pakkaamisessa'; Vilma nimittäin seurattuaan touhua tuumasi, että nyt pitäis hänenkin osallistua ja alko vetämään mattoja sängyn alta esille (olivat siellä siis turvassa Vilman pissoilta)!! Kiltti pieni elikko :) Okra puolestaan makoili milloin missäkin nurkassa sen näköinen ilme naamalla, että TAASKO!! ;)

Okralla muutto menikin ihan rutiinilla, olihan tämä jo viides muutto Okralle ja ei jaksanut enempää stressata sen suhteen, hyvillänsä taisi olla, ettei nyt joutunut lentokoneen ruumaan sentään ;) ja sopeutuminen uuteen paikkaan meni kuin vettä vain, mitäpä siitä stressata kuhan punkka ja ruokakupit tulee mukana ;) Vilma puolestaan oli ihan ihmeissään koko touhusta. Tavarat kun saatiin lastattua uuteen kämppään, niin Vilma istui melkein koko illan oven edessä sillä ilmeellä, että eikö lähettäis jo takas kotia, ei täällä oo kivaa kun ei oo edes tilaa leikkiä ja riehua. Ja portaat oli aluksi tosi inhottavat, melkoinen ulvominen kuului portaiden yläpäästä, jos Vilma sinne yksin jäi.

Mut kylläpä se Vilmakin on nyt sopeutunut, kun suurin osa tavaroista on löytänyt paikkansa (vaikka piti siinäkin pähkäillä että miten nää sohvat ja kaapit laitetaan, melkoisen pöljän mallinen tuo olohuone, nyt siinä on sitten tyhjä tanssilattia kirjahyllyn edessä, tai koirien riekunta/nukkumatila ;D ).Ja sopeutumista varmasti auttoi nää maastot, jotka ympäriltä löytyy. Ekassa kuvassa näkyy meidän asunto tuon pikku-metsäpläntin takana (2-kerroksinen rivitalo) ja sitten näkymä meidän talon päästä merelle. Mukavasti kun tuohon talon päähän kävelee, niin voi päästää koirat irti tuohon metsään tarpeilleen :) Harmitus vain oli, että itse kämpässä ei ollut takapihaa, mistä mie haaveilin, että metsään olis päässyt suoraan sisältä, mut minkäs teet, rinne laskee niin jyrkästi, että alimmaltakin parvekkeelta on puolen kerroksen pudotus! Niin joo ja 'naapurista' (eli noiden ekassa kuvissa näkyvien talojen oikealta puolelta) löytyy melkoinen kartano; Friskalan kartano olisko 1400-luvulta; päärakennus 1900-luvulta ja tuossa näkyvä puisto 1700-luvulta!!


 

Merellä ollaan käyty kävelemässä muutamia kertoja ja tosiaan tuolta mereltä on yhteys Friskalanlahteen, joka on ilmeisesti tärkeä lintujen pesimäalue ja muuttolintujen levähdynpaikka!! :D Alkaa siis tuon kartanon oikealta puolelta. Harmillisesti tuo kartanon alue on kuitenkin aidattu ja jotta oikeaan metsään ja tuonne lahdelle pääsee pitää hieman kiertää, mut eipä sinnekään tuu matkaa kuin alta kilsan (siis maita pitkin, merta pitkinhän sinne toki pääsee ihan suoraan) :)Ja tosiaan sunnuntaina jo kerettiin käydä noita Friskalanlahtea ja ympäröiviä metsiä ihmettelemässä. Mut ekaks poikettiin moikkaamaan heppoja läheisellä tallilla! Vähän piti Vilman niille pöhistä, että eivät päälle tuu ja kiinnostus oli valtava. Pitää käydä moikkailemassa heppoja toistekin! :) Noh siis kun metsään päästiin, niin eiköhän siellä heti törmätty kauriisiin! Lajia ei keretty tunnistaa, kun menivät sellaista kyytiä metsään, että lumi pöllysi! Taisivat säikähtää Okraa ja Vilmaa ja syytä olikin, kun Okra kun ne hoksasi, niin veto perään oli ihan mahoton!! :D Poroiksi tais luulla ;) Paluumatkalla tehtiin myös tosi kiva löytö, nimittäin paikallinen 4h kerho oli laittanut kyltin yhden pellon laitaan, että vuoraavat siitä palstoja!! Nyt on laitettu hakemus vetämään, toivottavasti saatais oma pottumaa ens kesäksi!!! :) Se näkyy tuossa viimeisessä kuvassa oikealla puolella.Niin ja sitten me ollaan keretty vielä käydä Turun keskustassakin! Hypättiin bussiin, ajeltiin keskustaan, pyörittiin siellä ihmettelemässä paikkoja ja sitten mentiin eläinlääkäriin saamaan rokotus! Mikaelin kirkon edessä poseeraava mötkylä painoi 9,6 kiloa! :) Ja mötkäle ja koko muu porukka toivottaa ystävät ja sukulaiset tervetulleksi käymään kylässä!! :D

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvännäköinen paikka:-) Pääsisköhän tuohon teidän rantaan Marialla? Uusien pottujen aikaan? tv. v-vapaalaiset

    VastaaPoista
  2. Joo kyl siihen ihan varmasti pääsee, kun siinä on ihan venelaituri!! Siinähän teillä kesä menee, ku lähette Marialla tänne puksuttelemaan! :)

    VastaaPoista