lauantai 31. toukokuuta 2014

Kevätjuttuja

Tuossa pari viikkoa sitten päästiin ihailemaan täällä melkoista kukkaloistoa. Tai no oikeastaan vain yhden kukkalajin loistoa, nimittäin voikukat päättivät tehdä melkoisen riemuloiston läheisille pelloille ja joka paikka oli valtoimenaan voikukkia. Täällä tuntuu näköjään olevan aina tällaisia valtavia yhden lajin tapahtumia vuosittain, mutta laji vain vaihtuu. Nimittäin viime keväänä sammakoita oli sadoittain tuolla pelloilla ja pitivät ihan hirmuista konserttia, mutta tänä vuonna niitä ei ole näkynyt läheskään siinä määrin. Viime vuonna puolestaan voikukat kukki ihan normaalisti siellä täällä eikä tosiaankaan ollut tällaista satoa:



Näin kevään myötä alkaa sitten meidän epeleillä "pentujen" odotus. Tai no ainakin Okralla. Vilmalla ei kovin paljon tuo valeraskaus näy, muuta kuin, että mettässä ettii pesäkoloja, jos ei muuta mielenkiintoisempaa tekemistä ole (ja yleensä on, nimittäin käpyjen jahtaaminen ;D ). Okra puolestaan kyllä tekee pesää niin sisälle kuin ulos. Ja tänä vuonna ikävästi ilmeisesti noiden juksujen jälkeen alkoi anaalirauhasiin kertymään enemmänkin eritettä ja ne tulehtuivat nyt sitten valeraskauden iskettyä :( Mutta antibioottikuurilla on niistäkin nyt sitten selvitty. Harkinnassa vain on, että josko tehtäisiin Okralle sterilisaatio nyt kesällä varmaankin tähystämällä, niin ei tartte näistä hormonijutuista enää välittää. Ja eläinlääkäri meinasi, että iän myötä kasvaa riski kohtutulehduksille yms., joten senkin puolesta voisi olla hyvä juttu.

Eilen meillä oli puolestaan koiranpesuilta! Ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita kyllä riitti sen jälkeen ;) Video puhukoon puolestaan.


Melkoisen väsynyttä sakkia oli tuon rulijanssin jälkeen ja sohvalla köllötettiin koko porukka.




Puhtaat epelit tänä aamuna :)

2 kommenttia: