sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Laulava lapinkoira

Kerrankin sain videolle Kertun laulua!! Kerttu on pitänyt meille serenaadeja pienestä pitäen, mutta aina kun kameran tai kännykän kaivaa esiin, niin laulu loppuu. Tällä kertaa Kerttu ei huomannut kameraa, kun istuttiin Mikon kanssa sohvalla. Eli kuvalaadussa ei ole kauheasti kehumista, mutta laittakaapas tietokoneen/kännykän äänet täysille, niin pääsette kuulemaan "maestroa" ;D


Me ollaan käyty Kertun ja Vilman kanssa neljä kertaa paimentamassa lampaita nyt tän vuoden puolella. Vilmalla intoa riittää vaikka muille jakaa - itse asissa ihan turhan paljon, mutta eipähän ainakaan milloinkaan putoa vietiltä ;P Vilman mielestä vaan olis paljon siistimpää, jos kaikki tapahtuisi 40km tuntivauhtia ;) No mie ja lampaat ei olla samaa mieltä. Ongelma on, että nuo lampaat on Vilman mielestä maailman paras juttu ja mä en voi oikein millään korvaavalla keinolla opettaa Vilmaa kotona liikkumaan rauhallisesti tai siis voin opettaa, mutta se ei oo sama asia kun jos lampaita olisi läsnä... Eli Vilma on edelleen tyyliä kaikki tai ei mitään - pennutus ei muuttanut "kakaraa" miksikään. Tai no joo ehkäpä se on vähän rauhoittunut ja tykkää nykyään enemmän rapsutuksista mut harrastusten suhteen Vilma on edelleen Vilma :D

Mut Kerttu rupeaa pääsemään pikkuhiljaa juonesta kiinni paimennuksessa ja se on huomattavasti rauhallisempi ja kuulolla kuin Vilma. Mahdollista potentiaali siis löytyy! <3 Varsinkin kun kuljetettiin lampaita isolla niityllä, niin Kerttu reagoi lampaiden liikkeisiin paljon nopeammin kuin minä ja selvästi oli perillä mitä tässä pitäisi hommata :D Viime kerralla harjoiteltiin lampaiden kiertämistä eli oli tarkoitus pitää lampaat koossa keskellä aitausta niin, että koira kiertää niiden ympärillä ja pitää lampaat kasassa. Lopussa varsinkin oikean suuntaan kiertämisen Kerttu "älysi" ja pysyi mukana ja tarpeeksi kaukana lampaista, että niilläkin oli kiva ja turvallinen olo. Vasemmalle kiertäessä, kun Kerttu otti etäisyyttä lampaisiin, niin se välillä tuumasi, että nuo papanat olis kiinnostavampia kuin lampaiden kiertäminen. Mut kivasti huomaa kuinka Kerttu selvästi kehittyy ja itseluottamus kasvaa. Pökkivät pässitkään ei Kerttua lannista ;)

Muuten me ollaan treenattu koko porukalla rally-tokoa. On tää kolmen koiran kans treenaaminen vaan hieman haastavaa. Kaikki olisi tunkemassa tekemään juttuja ja nyt mun on täytynyt tehdä niin, että yks kerrallaan harjoitellaan pesuhuoneessa kun muut odottaa vuoroaan oven takana. :D Jospa nää pakkaset hellittäisi tässä, niin voisi treenata pihalla ilman sormien jäätymistä. Valoa kun nyt jo riittää aika pitkälle iltaan :D Olis vähän enemmän tilaa tehdä juttuja kuin kylppärissä ;D Niin joo Kerttu kävi tässä agilityn alkeiskurssinkin! Jatkoa seuraa huhtikuussa..

Viime viikonloppuna nähtiin myös Reikaa <3 Ipanat painalsi metsässä menemään lumi pöllyten. Suurimmaksi osaksi leikit meni tosi kivasti, pari kertaa vaan piti katsoa, että kumpi se olikaan vahvempi. Kertulle kun ei ollenkaan sovi sellainen, että jää alimmaiseksi kun sitä tapahtuu koko ajan kotona. ;) Välillä noiden kolmen meno on kyllä melkoisen hurjaa, mutta pysyypähän varsinkin Okra hyvässä kunnossa ja notkeana ;D Vilma ja Okra ovat selvästi liittoutuneet Kerttua vastaan, joka on härkkimässä aina niiden kimppuun. Vilma ottaa Kerttua niskasta kiinni ja Okra auttaa kampeamaan Kerttua kumoon jallittamalla sitä jaloista. Sitten maataan yhdessä tuumin Kertun päällä, joka potkii toisia mahaan hurjasti! :D :D No mut joka tapauksessa Reikasta on kyllä kasvanut todella suloinen ja taitava. Reikalla alkoi myös tottelevaisuuskurssi tällä viikolla ja oli ollut luokan priimuksena <3 Ihana Reika! Niin ja Jari laittoi viestiä, että Nirppu oli päässyt paimentamaan poroja tällä viikolla. Heillä myös oli mennyt enemmän kuin hyvin. Nirppu oli suhtautunut poroihin todella rauhallisesti ja heti hoksannut mikä on homman nimi! :) Menni puolestaan oli käynyt valloittamassa match-show tuomarin ja tulemalla neljänneksi 25 koiran kisassa!! Kasvattaja on täällä erittäin otettu ja ylpeä kasvateistaan ja niiden omistajista! :)

Vielä yksi juttu ennen kuvapläjäystä viime viikoilta. Kertulla on nimittäin oma fun-club!! Mä sain pari viikkoa sitten sähköpostin Reviiristä eli paimensukuisten lapinkoirien lehden toimituksesta. He olivat saaneet tällaisen kirjeen (sen takia, kun Kertun kuva oli ollut edellisessä Reviirissä): 

"Olemme perustaneet Neilikka Pirkko os. Kerttu Fun-clubin, ja tahtoisimme tietää hänen omistajansa yhteystiedot, sekä saattaa tämä uutinen muidenkin reviiriläisten tietoon.

tämä olento "NeilikkaPirkko, varhaisvanha ja viisaanoloinen, hieman kuin tupsahtanut jostain uudesta dimensiosta  kuvaan, sulatti muiden Reviirin söpöläisten kanssa sydämemme, ja  vielä hauska nimi lisäsi viehätystä. Siitä kiitokset kuvaajalle ja omistajalle.

NeilikkaPirkko funclubiin kuuluu tällä hetkellä jäseniä Kemiönsaaresta, Jyväskylästä, Hankasalmelta Toivakasta  ja San Franciscosta. Tämä on leikkimielistä totta ja tahdomme lisää kuvia NeilikkaPirkosta omaa sukua Kerttu."

Kerttu vastasi funeillensa seuraavasti:

"Neilikkapirkko os. Kerttu joikhaava laulaja karvainen lähettää terveisiä kuvien kera ihanille funeillensa mailmaan ääriin ja takaisin. Kerttu, rillisilmä, pikikuono, oman tiensä kulkija lupaa myös tulla huvittamaan koko olemuksellansa paimensukuiskansaa luonnonkauniiseen Asikkalaan toukokuussa.
Tämän pikkuisen koiran pikkuinen herne kovien välissä ihan häkeltyi saamastansa huomiosta ja haluaisi tietää, että onko hänen funeillansa nykyaikaisuuden nimissä jokin some-yhteisö?
Aurinkoisia talvipäiviä ja tassujen alla natisevia hankikelejä toivottaa Neilikkapirkko os. Kerttu."

Tässäpä luvattuja kuvia:













 Kerttu ja Reika temmeltää menemään




 Reika
 Reika

3 kommenttia:

  1. Minäkin kuulun Kertun fanclubiin! En ole tuohon mainittuun kyllä vielä liittynyt, kun en tiedä miten se tapahtuu, mutta liityn heti kun keksin :) ! Kerttu on tosi söpö ja ihan omannäköisensä lapinkoira. Ja vielä lisäksi oikea mussukka!
    Terkuin T ja W :)

    VastaaPoista
  2. Tuo on pieni kaveriporukka, jotka ovat "somemaanpakolaisia", joten liittyminen voi olla hieman hankalaa ;D Laitettiin nuo tekstit myös Reviiriin, joten saa nähdä julkaistaanko joku pikku juttu siellä joskus!! Ehkäpä siinä tulee sitten esiin kuinka clubiin liitytään ;D Mun mielestä Wiimassa on todella paljon samoja piirteitä kuin Kertussa, Wiima on myös ihana mussukka! :D

    VastaaPoista
  3. Kerttu fanclubiin liityn ehdottomasti, jos vain onnistuu! Otso laulaa muuten ihan samalla tavalla:), se kulkee varmaan jollain tavalla perimässä. Rapsutuksia koko jengille!
    t-Leena & Otso

    VastaaPoista