lauantai 6. huhtikuuta 2013

Vilma 5 kk

Non niin onpahan taas aika juossut kuin siivillä ja eipä tätä blogiakaan oo kerenny päivittään moneen viikkoon! Nytpä onkin sitten melkoinen pläjäys kuvia. Miepä laitan tähän ekaks jotain kuvia ennen meidän pääsiäisreissua pohjoseen. Mitähän kaikkea sitä onkaan kerenny tapahtua ennen pääsiäistä.. noh ainakin Vilmalta lähti kaikki maitohampaat poskihampaita myöten Okran ja meidän suureksi iloksi! :) Ehkäpä Okra oli kuitenkin asiaista onnellisin eikä enää ole rupia täynnä ;) Tuossa Okralla oli myös jouksut ja melkoinen hormonirumba oli täällä käynnissä.. huhhuh, onneks on ohi!! Ei kehannu ihmisten ilmoilla kulkea noiden kaheleiden kans kuin hämärän aikaan.. Okra varmaan tuumas, että pitää pienestä pitäen opettaa Vilmalle näitä taitoja.. ois kyl voinu jättää vähän myöhemmälle iälle, laps-parka.. ;D

Hämärän aikaan liikkumisesta tulikin mieleen, että käytiin parina iltana bongaamassa ihka oikeaa pyrstötähteä!!! Pakattiin eväät ja lämmikkeet mukaan ja mentiin koirien kans läheiselle mäen nyppylälle, pellon laidalle istuksimaan styroksipalasten päälle. Olihan tunnelmallista vain istua ja ihmetellä tähtikuvioita :) Itse pyörstötähteä ei kyl paljain silmin nähty, mut sain mie sen sattumaan kameran linssiin ja oikein pitkällä valotuksella tuli näkyviin pyrstönsä kans. Tuossa alla on yks kuva siitä; voitte koittaa bongata, että missä se on ;)

Muutenpa ei tainnu mitään tavallisuudesta poikkeavaa tapahtua; Vilman kans ollaan kuljettu kerran viikossa toko-treeneissä ja nyt alkaa rally-tokokurssi sunnuntaina ja ens viikolla on sen lisäksi kahdet treenit Katselmusta varten! Ei paljoa kerkeä kotona vanheta!! ;D Vilma on taas kasvanu hurjasti ja rötkäle painaa 12,6 kiloa; senteissä ei paljoa enää jää jälkeen Okrasta ja ei kyl kiloissakaan! Ja hirmuinen vauhtipeto siitä on tullut, virtaa riittää vaikka muille jakaa ja melkoisen ketterä apina se on kans. Pitänee tuon rally-tokon jälkeen lähtä agilitykurssille!!   Ylpeä kauriinjalan omistajaTosiaan pääsiäiseksi pakattiin kimpsut, kampsut ja koirat kasaan ja lähdettiin junailemaan pohjoista kohti! Se olikin Vilmukan ihka eka junareissu ja tietenkin otettiin kerralla heti kunnon rykäisy, ei kait sitä turhaan mitään pikkumatkoja kannate harjoitella; semmoinen 9 tunnin junailu on vallan sopiva ekaks harjoituskerraksi ;D Vallan mainiosti meni kyl matka ja tottuneina matkantekijöinä suurimmaksi osaksi nukkuen :) Mut pitää kyl vähän valittaa tuosta VR:stä. Mie en ensinnäkään käsitä, että miks lemmikkivaunu pitää laittaa junan keskelle niin, että siitä joutuu kaikki ihmiset ramppaamaan läpi, kun haluavat käydä ravintolavaunussa tms. Olihan melkoinen trafiikki eikä siinä ollut hetken rauhaa. No toisaalta olipa tuo tietenkin pääsiäisaika ja koko juna oli viimeistä paikkaa myöten täynnä ja vaunujakin 15 kappaletta!! Ja täpötäydestä puhuttaessa lemmikkivaunu oikein pursusi; yksikin nainen kävi vain nakkaamassa kissansa hattuhyllylle, kun ei enää itse mahtunut sinne istumaan! Tuo intercityjunien istumajärjestys lemmikkiosastolla on kyl kans ihan päin jotain.. semmoisia neljän hengen paikkoja jossa penkit on vastakkain; koitappa sitten siihen 20 sentin tilaan mahduttaa omien ja vastapäätä istuvien ihmisten jalkojen lisäksi neljä koiraa!! Ei siitä tuu yhtään mitään; Okra ja Vilma joutuvat nukkumaan sitten käytävällä ihmisten kulkureitillä.. että semmosta.

No mutta perille päästiin ja ilman sen kummenpia ongelmia ja tosiaan nukkuen ja keräten energiaa, että voi laittaa Torniossa Mikon vanhempien tykönä hyrskyn myrskyn ;D Siellä tosiaan päästiin laukkomaan Tornionjoen jäällä ja tehtiin retki mökille, jossa laitettiin peräti suksetkin jalkaan! Vilma erityisesti oli kiinnostunut hiihtämisestä ja seurasi Kaarinaa kuin hai laivaa suksien perässä! Mukavasti meni pääsiäinen nauttien metsopaistista ja poronkäristyksestä ja vain rentoutuen ja ulkoillen joen jäällä :)

Lauantaina vaihdetiin sitten maisemia Kuivaniemelle mökille ja siellä kans ulkoiltiin ja nautittiin pääsiäiskeleistä ja -ruuista. Sunnuntaina käytiin koko porukalla pilkkimässä ja telkän pöntölle etsittiin uutta paikkaa ja paistettiin makkaraa. Ihanan rentouttava loma kaiken kaikkiaan! :) Kuvia tuossa alla.

Junamatkustaja

 Sitten laitettiin suut virneeseen, kun päästiin Tornioon


 
 Riehkumiset jatkui Kuivaniemessä
 Pöntön asentajat.. saa nähdä tuleeko tänä vuonna asukkaita. Pilkkimisen ylivalvoja

Ja laitetaanpa tähän lopuksi pari kuvaa tältä aamulta meidän vipeltäjästä2 kommenttia:

 1. Heippa Vilma ja Katja! Löysin blogisi :) Kivoja kuvia ja juttuja, katselen enemmän joskus ajan kanssa.
  Hauska oli tavata katselmustreeneissä (to-treeneihin emme ehdi, harmillista!) ja tapaamisiin Katselmuksessa!

  PS: sen Vilman ja Wiiman pikku leikkihetken jälkeen sain taas muistutuksen pitkän lumipuhtaan talven jälkeen millainen on Rapainen Lappalainen, Wiima kun kieriskeli selälläänkin niissä lammikoissa tyttöjen leikkiessä :)

  VastaaPoista
 2. Heippa! Joo oli tosi hauska tavata treeneissä ja nähdäänpä sitten Katselmuksessa!! :)

  Meilläkin Vilma oli ihan hirveässä kunnossa ja koko koira joutu pesulle tuon leikkihetken jälkeen! Autonkin takaosa oli sen näköinen, että mikä ihme siellä on käynnyt nakkaamassa ämpärillisen kuravettä takakonttiin! ;D

  VastaaPoista