torstai 3. tammikuuta 2013

Juttuja

Niinpä se joulu sitten meni.. mut meidän loma jatkui!!! ;D

Lähdettiin käymään kyläilemässä Oulun suunnalla ja moikkaamassa kavereita pitkästä aikaa! Osaa kavereista ei oltu nähty kolmeen vuoteen! Ja koko sakki oli mukana ihmettelemässä maailman menoa. Ipanat pääsi tutustumaan niin uusiin koiriin kuin ihmisiin ja etenkin lapsiin. :) Oli oikein mukava seurata miten koira-ipanat tutustui ihmis-ipanoihin. Meni kyllä loistavammin kuin uskalsin odottaakaan. Pusuja vain annettiin eikä kukaan ollut hamuamassa esim. hampaillaan käsiä suihin tms. ja ei myöskään riehaannuttu vaikka lapset temmelsi ympärillä. Mahtavia lapsia ja ipanoita ihan kaikki :)






Sitten palattiin takaisin mökille Uuden Vuoden viettoon. Vilma sai oikein spesiaali yllätyksen kun käytiin merellä yökalassa täyskuun kajossa!!! Isä oli laittanut verkot jään alle ja ne käytiin kokemassa. Vilma pääsi ekaa kertaa moottorikelkan kyytiin.. pitäähän sen 'porokoiran' moottorikelkan kyydissä osata olla ;D Muut ipanat ja Okra jätettiin tällä kertaa odottamaan, kun ei pystynyt kovin montaa kauhukakaraa kaitsemaan etteivät olisi pudonneet avantoon!



Ja melkoisia kauhukaroita niistä onkin kehkeynyt! Riehumiset on ihan uudella tasolla ja ärinä vallan kauheaa kuunneltavaa välillä. Tiedä milloin alkaa jostain paikasta joku vuotamaan. Onneks ei kuitenkaan! Kaippa se joku äly niilläkin on vaikka ei kyllä aina uskois ;) Voimia tosiaan koetellaan koko ajan ja Nappista on kehkeytynyt melkoinen johtaja, alfa-uros! Vilman ja Pippurin pitää yhteistuumin koittaa kaataa Nappi kumoon, muuten käy kurjasti. Ja muutenkin Napin luonne on kyllä kehittynyt nyt loman aikana melkoista tahtia. Itsenäinen ja kovaluonteinen pikkukoiran alku. Mutta osaa kyllä rauhoittuakin ja istua nauttimaan hyväilyistä kunnes taas pitää jatkaa matkaa koirakujeisiin. Vilmalla ja Pippurilla taas kieli käy melkoista tahtia ja pusuja satelee ja hirmuista sätkimistä, tuikkimista ja pusuttelua kun niitä hyväilee. Ihan päinvastaisiksi on poikien luonteet kääntyneet, kun Pippuri oli ennen se jähy ja itsenäinen, niin nykyään sen viran on ottanut Nappi. :)

Ja tosiaan kun riekkumisista puhutaan, niin apinat piti nakata pihalle vähän väliä. Ne taisivat olla viimeisinä lomapäivinä enemmän ulkona kuin sisällä! :) Tänään, kun eilen illalla palattiin takaisin Tampereelle, onkin ollut surkeaa porukkaa, kun pitää tyytyä parvekkeeseen :(

Uusi vuosi sujui mukavasti tosiaan mökillä, joka on syrjässä kaikesta, niin ei paljoa näkynyt eikä kuulunut raketteja ja siten ei pennut päässeet niitä säikkymään ja kehittämään traumoja loppuelämäksi. Harjoittelumielessä ostettiin kuitenkin papatteja ja niitä paukuteltiin ensin niin, että pennut oli vähän kauempana, mut eipä niitä ipanoita enää pysty kaitsemaan, vaan heti säntäsivät Mikon tykö katsomaan, että mitä sie täällä hommaat ja paukuttelet! Ei pelon häivääkään vaikka ihan vieressä papattit räiskähteli :) Sitten kun saatiin papatit paukuteltua, niin ajateltiin, että kun ei niistä oikein kova ääni lähde, että ammutaa nyt saman tien pari kertaa haulikollakin! Ipanat vaan telmi, kun pamahti ja vähän nostivat katsetta, että missä pamahti, mut jatkoivat saman tien leikkejä ja tutkimusmatkoja. Mut joo kylläpä sen huomasi kun kotiin päästiin, että ipanat olis jääneet 100 kertaa mielummin mökille. Piipaus kuului melkein koko illan, että eikö sitä pääsis ulos. Noh käytiin me tuossa läheisellä lammella illalla irti laukkomassa, mut eipä se ihan sama juttu ole. Kovasti pitää nyt alkaa pentujen tulevien ihmisten näitä metsässä kuljettaan :) Ja tänäänhän meidän pojat sitten lähteekin omiin koteihinsa. Hirmuisen haikeat tunnelmat ollu tänään, mut tosiaan ihanien ihmisten tykö kaikki pääsee ja saamaan omaa spesiaalihuomiota :)














Näiden hellyttelykuvien myötä Hyvää Uutta Vuotta kaikille koko meidän laumalta! :) We wish Happy New Year to you all! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti