tiistai 1. tammikuuta 2013

Joulupäivät

Hirmuisen kinkunsyönnin jälkeen lähdettiin joulupäivän aamuna reippailemaan meren jäälle, tosin apinalauma sai vain aamulla pissareissun ulos, kun pakkasta oli edelleen -25. Okra pääsi kuiteskin nauttimaan hetkellisestä vapaudesta, kun raukkaparka on joutunut olemaan koko ajan lapsenlikkana ja paimentamaan ipanoita aina kun ne on ulos viskattu, ettei ketut vie niitä.



Lenkin jälkeen pakattiin taas auto täyteen tavaroita ja lähdettiin Mikon vanhempien tykö Tornioon. Matkalla pysähdyttiin moikkaamassa sukulaisia ja Ramia ja Nöpö-kissaa. Rami olikin sitten toinen uusi koiratuttavuus ipanoille. Hirmuisen reippaasti ovat ipanat uusiin koiriin tutustumassa. Nappikin vain heti hyppäsi Ramia vasten ja oli leikkiin haastamassa. Rami parka oli ihan ihmeissään kauhukakaroista, että mitä niiden kanssa pitäis tehdä ;)




Torniossa odottikin sitten herkkupadat ipanoille ja taisivat kyllä lihoa jouluruuista ihan samalla tavalla kuin meikäläinenkin ;) Maha pystyssä koisittiin kaikkien ihanien ruokien jälkeen! ;) Ja kaiken herkuttelun ja koisimisen jälkeen jaksettiinkin riekkua ihan uudella voimalla. Painit on kyllä muuttuneet melkoisen rajuiksi penikoilla nyt viimeisen viikon aikana ja niitä kyllä saa nakata vähä väliä kartanolle 'rauhoittumaan' ;) Tosin eipä se meno ulkona ole yhtään sen rauhallisempaa, vaan joka paikkaa ollaan tutkimassa; erityisesti latojen ja talojen alustat on suosikkipaikkoja, ja ollaan hyppimässä lumihangessa, kaivamassa koloja ja tietenkin painimassa. :)





















Vaan onneksi niitä rauhallisempiakin hetkiä löytyi ja ipanat pääsi tutustumaan, kun käyttäytyivät kiltisti, Sami-vauvaan :) Met käytiin myös ihka eka 'lenkki' pentujen kanssa ja käveltiin Torniojoen jäällä joku kilometrin pyrähdys, kun ruokaa sulateltiin. Hirmuista pinkomista ja loikkimista hangessa ja kylläpä uni maittoi saunamökissä sen jälkeen! :) Se olikin ihanan viileä paikka koisia, kun tuntuvat tykäävän kylmyydestä, tosin yhtenä yönä oli niin kova pakkanen, että lattia oli jäätyä, niin tuli pennuillakin kiire lämpimään ja nukuttiin sitten koko revohka Okra mukaanlukien sängyssä!!




Vielä lopuksi meidän rötkäleiden 8-viikkoiskuvat. On ne kasvaneet hirmuisesti! 5-kiloisia mötkäleitä ovat! Ja niin joo synttäreiden kunniaksi oli taas matolääkkeet vuorossa! :) 




3 kommenttia:

  1. Ihania! Tsemppiä loppurutistukseen, vaikka eihän se tavallaan lopukkaan, kun yksi jää vielä kotio kasvamaan. Onnea pentuvuoteen! :)

    Katja

    VastaaPoista
  2. Hyvää Uutta Vuotta! Ihania kuvia pennuista. Kuvat puhuvat puolestaan - pennut ovat saaneet elämän evääksi taas mukavia, uusia kokemuksia.

    Terkuin Ronskin perhe

    PS. Palattiin eilen, Ronski mukaan lukien, Ylläksen reissulta. Ylläkselläkin oli pakkasta parhaimmillaan
    -30 C, mutta Ronskin menoa se ei haitannut.

    VastaaPoista
  3. Hyvää Uutta Vuotta teille myös! Ovat pennut saaneet ilmeisesti isukilta vaikutteita tuon pakkasenkestävyyden suhteenkin, kun apinat riekkui ulkona samanmoisessa pakkasessa, eikä ollut kuin pentuturkki päällä! Toivottavasti pääsitten nautimaan Ylläksestä ja rinteistäkin pakkasesta huolimatta! :)

    Mukavaa Uutta Vuotta Katja teidänkin laumalla ja kovasti rapsutuksia Umbralle, Kitkalle ja Keksille :)

    VastaaPoista