sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Vanilja 11-viikkoa

Tässäpä olis muutama otos meidän 11-viikkoisesta nassikasta. Käytiin taas synttäreiden kunniaksi lauantaina leikkimässä ja tällä kertaa löytyi ihan paimensukuista leikkiseuraakin!!! Hyvin tuntui typyillä leikit menevän yhteen ja yhdessä sitten riepottelivat pikku terrieriä ;) Tuolla eläinlääkärillä on kans hyvä vaaka, jossa voi punnita nassikan aina näin viikottain ja meidän apinasta on tullut ihan selvästi leidi, kun oikein monesti istui vaa'an päällä punnitsemassa itseään! ;) Huoli varmaan painosta.. joka on melkoinen vaikka kylkiluut tuntuu sormiin ja ennemminkin saa olla vahtimassa, että ruokaa tulee tarpeeksi kun kuluttaa energiaa ihan hirveästi Okran kans melskatessa.. no siis takas asiaan, neiti painoi 6,9 kiloa!! Eppu oli kans käynyt nyt viikonloppuna vaa'alla ja sillä mittari oli värähtynyt 8 kiloon!! Jätkästä on muuten kehittynyt ihan jätkän mallinenkin, hartiat leventyneet ja muutenkin tullut urosmaisia piirteitä :) Mut siis ihan hirmuisen kokoista sakkia nää apinat on vaikka laihoja ovatkin. Kun siis vertailun vuoksi se lapinkoira, joka tavattiin treffeillä painoi 4,5 kiloa ja on viikon meidän apinoita vanhempi ja ilmeisesti Minka-pennun siskopuoli, joka on kans 11-viikkoa painaa vain 3 kiloa!! Saa nähdä mitä koljatteja meidän sakista tulee!! Taitaa Okra jäädä jossain vaiheessa paineissa kakkoseksi! ;) Parempi antaa selkään nyt kun vielä pystyy ;)

Ens viikolla oliskin sitten kaikilla eläinlääkärit vuorossa ja ekat rokotukset. Meillä Vilmalla on vielä spesiaalikohtelua, kun tilattiin geenitestit samalla Pompen-tautia varten ja saadaan myös geneettiset monimuotoisuus tiedot ja PRA-tausta yms. Ihanat poskiharjat on tulossa postissa.. saapa nähdä miten siinä käy, kun harjoja on kaks kappaletta ja kummallakin pitäis harjailla 20 kertaa posken ja ikenen väliä.. pitäisköhän tässä vähän harjailla etukäteen ja totuttaa moiseen ettei tuu sitten ihan kauhistuksena lekurilla.. Onneks tosiaan tuo on siellä leikkipaikassa ja pääsee sitten rokotusten ym. 'kivan' jälkeen uudestaan peuhaamaan, niin ei varmaan jää ikäviä mielikuvia :) Vaikka noh eipä tuo Vilma-apina paljoa mistään hätkähdä, on kyllä niin reipas ja rohkea ipana kuin mikä. :)





 


2 kommenttia:

  1. Hei! huaskaa että löytyi teidän blogi! Minkalla otettiin poskisolunäyte siten, että poskesta kiinni, kunnon venytys sivulle ja harja sinne, hetken aikaa rullailua paikallaan. Pitäisi olla mahdollisimman kuolaton näyte :) Ihan hienosti neiti antoi ottaa, ehkä johtui yllätysmomentista :)

    T: Susanna & Minka

    VastaaPoista
  2. Tosi hienoa, että teillä meni näytteenotto hyvin; antaa kannustusta, että jospa se meilläkin sujuisi. Ja eiköhän ne ole kuolattomia näytteitä, kun kaikki kuolat on kaverien turkeissa, kun tuolla peuhataan!! ;)

    VastaaPoista