sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Synnytys

Tässäpä olisi stooria nyt ekaks synnytyksestä ja miten kaikki meni. Kirjoittelen sitten erikseen jokaisesta pennusta myöhemmin.


Elikkä kaikki alkoi klo 10:42 sikiöveden menolla. Siitä kesti kuitenkin sen 1,5 tuntia ennen kuin Okkerilla alkoi näkyä polttoja. Ilme keskittyneenä pinnisti silleen hassusti toinen suupieli venyneenä. Katse lasittuneena vaan keskittyi ponnistamaan. Mitään ei kuiteskaan alkanut kuulua ulospäin ja eipä se sitten auttanut laittaa kuin hanska vetävän käteen ;) Pieni tassu tuntui ensin ja sitten toinenkin ja koitettiin sitten Mikon kanssa saada vedettyä pentu maailmalle niin, että Mikko työnsi mahanpuolelta ja mie vedin perästä ja Okra pinnisti. Mut on ne niin liukkaita nuo otukset.. ei tullut mitään. Vartti koitettiin ähertää ite ja sitten ei auttanut kuin soittaa lääkärille, että ei me saada tätä pois täältä.

Noh pakattiin Okra autoon (Okra kuiteskin tosi hyvä kuntoinen, eikä mitään ongelmaa Okralla) ja lähdettiin kiireellä ajamaan eläinlääkärille. Ja sitten ku päästiin perille ja mie vilkaisin Okran hännän alle, niin eiköhän ollut pentu puoleksi esillä!! Mie sitten autoin Okraa vähän ja vedin lopun pennusta ulos ja annoin Okralle ja Okrahan alkoi heti ihan hillittömän nuolemisen ja kalvojen putsauksen ja napanuoran katkaisun. Istukka oli varmaan irronnut siinä matkan aikana kans ku tuli semmoista tumman vihreää tavaraa samalla. Okra kyllä hoiteli senkin ja se vilahti parempaa talteen tuulensuojaan ;) Sitten eiku soittoa lääkärille, että väärä hälytys, ku pentu synty jo. Eläinlääkäri toimitti meitä lähtemään suoraa kyytiä kotia jatkamaan synnytystä. Autossa sitten lämmöt täysille ja Mikko kurvaili kotia kohti! Mie sitten kannoin vaalean uros pennun takin sisällä sisälle ja Okra tuli siinä Mikon mukana.

Eka poika

Kaikki meni siis loppujen lopuks hyvin sen kanssa ja alkoi tissille opettelu! ;) Seuraava pentu alkoikin pyrkiä maailmalle kahden aikaan ja ei kyllä tarttenu kuin pari supistusta (15 min) kun pentu jo putkahti esille. Harmaa typy tällä kertaa. Ja seuraava musta poika oli vielä nopeampi, neljän aikaan supistuksia 5 min ja kaikki ohi. Nisillä alkoikin jo olla hirmuinen kilpailu, että kaikki saa maitoa ja tosi reippaasti kaikki imi ihan ite tisseistä ja nukkui välillä.

 Toinen pentu, tyttö

 Kolmas pentu, poika

Mut sitten se alkoi meillä tää arvuuttelu, että oliko se tässä vai ei. Okra läähätti, niin että kipuja kuitenkin näytti vielä olevan, mut supistuksia ei näkynyt. Annettiin Okran siinä toipua hyvän aikaa, mut ku 3 tunninkaan kohdalla ei kuulunut mitään, niin alettiin sitten stimuloida synnytystä. Eikun taas sormet pimpsaan ja koitettiin aikaan saada supistuksia. Vähän niitä tulikin mut eivät kestäneet kovin kauaa. Koitettiin myös lenkittää Okraa, jos se auttaisi, mut eipä kyllä sekään. Sitten Okrankin kunto alkoi heiketä ja työntöjen aikana silmätkin meni kiinni, että sattuu niin paljo ja ei jaksa. Okra kuiteskin piristyi ku annettiin hunajaa ja voita, mut supistuksia ei enää saatu aikaan.

Hirveellä kyydillä sitten lähdettiin päivystävään eläinlääkäriin, Okra ja pennut mukana. Okrasta otettiin siellä ensteks röntgen, jossa näky yks pentu. Ultrattiin vielä, mut lääkäri ei tuntunut löytävän sykettä. Heittivät vähän hanskat tiskiin ja meinasivat, että joo eipä tässä enää ole mitään kiirettä, että pentu on kuollut. Sanoivat, että antakaa nyt pentujen imeä ja käynnistellään synnytystä sitten oksitosiinilla myöhemmin. Siinä vaiheessa oltiin oltu jo lääkärillä tunteroinen ja edellisestä pennusta kulunut aikaa 5 tuntia ja kalvojenkin puhkeamisesta  1,5 tuntia. Noh Oka siinä imetteli pentuja joku puoli tuntia, mut sitten alkoi valumaan tummaa verta takapäästä ja mie sanomaan lääkäreille, että täällä ei oo nyt kaikki ihan kohdallaan, että eiköhän laitettais homma käyntiin. Okra sai sitten ensteks tavallisen tipan nesteytystä varten ja sitten oksitosiiniruiskun. Kovat poltot alkoi sitten melkein heti ja Okra ponnisteli oikein hyvin mukana. Lääkäri tuli avuksi vetämään pentua ulos ja onneksi sanoivat, että haluavat vielä koittaa elvyttää pentua, kun se sieltä tulee ulos, ihan kaiken varmuudeksi. Niinpä se sitten kävi, kun pentu saatiin yhteisvoimin työnnettyä ulos, niin lääkäri juoksi pennun kans viereiseen huoneeseen ja sieltä alkoikin kuulua pennun parkuna ihan heti!!!

Lääkäri sanoi, että tosi tomera domino tyttö pentu ja Okra sai sen putsattavaksi ja jälkeiset syötäväksi ja napanuoran katkaistavaksi. Vielä ennen lähtöä kotiin tehtiin yks röntgen Okralle ihan varmuuden vuoksi, ettei vaan mitään jäänyt sinne ja Okra sai vielä yhden oksitosiinipiikin, että kaikki jälkeiset tulee sitten varmasti pois.

Kotona oltiin joskus yhdentoista aikaan, kaikki ihan puoli kuolleina. Mekään ei oltu syöty päivän aikana kunnolla mitään ja lääkärissä oltiin se kolme tuntia ja siellä ei tarjottu Okralle tahi meille edes vettä. Noh Okra kuitenkin alkoi hoivata pentuja heti ja nälkä oli hirmuinen meillä kaikilla. Okra söi 1,5 kippoa ruokaa. Hemmoteltiin sitä tonnikalalla ja raejuustolla ja voilla ja hunajalla ja me tehtiin itelle pikasesti munakas. Varmisteltiin vielä ennen nukkumaan menoa, että kaikki pennut söi ite ja löysi nisän.

 Kaikki eläinlääkärillä

Tosi ihanan reippaita ja tomeria ja äänekkäitä pentuja nää kaikki. Mut tosiaan lisää pennuista erikseen tässä päivän mittaan.

6 kommenttia:

  1. Huh huh, olipas tarina taistelusta! Onneksi kaikki kääntyi parhain päin ja viimeinenkin tyttö osoitti olevansa varsinainen sisupussi, joka ei antanutkaan elämänlangasta niin helposti irti. <3 Valtavan suuret onnittelut tästä porukasta, sieltä löytyy pikku-Okra ja pikku-Ronski ja extrana pari ihan omaa erilaista mötkylää. Toivotan tyytyväistä pennuntuhinaa ja paljon paljon ihanaa pennuntuoksua - meillä on kuukauden päästä samat tunnelmat. <3

    VastaaPoista
  2. Ihana nelikko! :) Mut olipa teillä kyllä rankka päivä! Okra-parka varmaan ihan poikki tuollaisen session jälkeen. Mut pääasia että koko perhe on nyt kunnossa, ja vika tyttökin noin ihailtavan sinnikäs <3

    VastaaPoista
  3. Jännittävältä ja rankalta kuullostava päivä. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin :) onneksi.

    VastaaPoista
  4. Joo oli kyllä aivan ihana yllätys, että viimeinenkin selvisi ja kaikki voi tosi hyvin :) Okrakin käynyt jo aamulenkin reippaampana kuin pitkään aikaan ja ruoka tuntuu maistuvan! Kiitokset onnitteluista :) Toivottavasti Ursalla menee synnytys helpommin! Tsemppiä sinne ja rapsutuksia!!!

    VastaaPoista
  5. Kuullostaa siltä, että jännitystä on ollut riittävästi. Mahtavaa lukea, että kaikki on nyt hienosti ja neljä komeaa pentua maailmassa todistamassa Okran ja Ronskin rakkauden ja kiihkon täyttämää, tosin aika lyhyttä, suhdetta. Hienosti hoidettu Katja ja Mikko! Terveiset Kaarinasta!

    VastaaPoista
  6. Terran väeltä onnittelut. Ihania uutisia. Mukava seurata pentujen kasvua. Samalla kiva kuulla että Ursakin on pieniin päin.

    VastaaPoista